ceturtdiena, 2011. gada 11. augusts

Ceptas reņģes baltā marinādē

Kādreizējā politiķa Aleksandra Kiršteina teiciens “reņģēdāji” nu ir folklorizējies un tiek apspēlēts un piesaukts dažādos variantos un dzīves situācijās. Sevi pieskaitu pie tiem, kam reņģēdāja statuss piedien burtiskā nozīmē – ēdu reņģes un man tās garšo. Ļoti.
Reņģes iztīra, atstājot tikai muguras asaku, apviļā miltos un cep sakarsētā eļļā gatavas. Cepot pārkaisa sāli.
Pagatavo marinādi – uz 1 litru ūdens ņem 1-2 sīpolus, 3-4 melnos un smaržīgos piparus, lauru lapu, 1 ēdamkaroti sāls, 2 ēdamkarotes cukura, 2 ēdamkarotes etiķa esences. Liek vārīties ūdeni, kad uzvārās, ieber garšvielas, sāli, cukuru, pievieno sagrieztus sīpolus un mazliet pavāra /ne ilgi, tad tie vairs nebūs kraukšķīgi/, pašās beigās pielej etiķa esenci.
Reņģes saliek traukā /vēlams ar vāku/ un pārlej tām atdzisušu marinādi. Atstāj ievilkties, vislabāk līdz nākamai dienai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...