ceturtdiena, 2011. gada 4. augusts

Brušeta ar tomātiem un mocarellas sieru

Bruschetta jeb brušeta ir tradicionāla itāļu uzkoda. Sākumā var likties, ka tā pati sviestmaize vien ir, kas būtībā nemaz nav nepareizi. Brušeta atšķiras ar to, ka maizes šķēles vispirms apgrauzdē – vai nu uz grila, restēm vai pannā bez taukvielām. Ideāli brušetai der ciabatta jeb čabata, bet ne sliktāk arī franču bagete. Tālāk, ko likt uz maizes šķēles, atkarīgs no gaumes un gadalaika. Iespēju un variantu daudz – ar šķiņķi, jūras veltēm, sieru, sēnēm, olīvām, dārzeņiem, garšaugiem. Vārdu sakot, fantāzijas lidojums. Tomēr ir divas lietas, kas obligātas – laba olīveļļa un ķiploki.


Tā kā šobrīd īstais tomātu laiks – brušeta ar tomātiem un mocarellas sieru. Sīki sakapā pētersīļu zaļumus, saberž ar mazliet sāls un izspiestu ķiploku. Tomātam noņem miziņu, izņem sēklas, sagriež mazos gabaliņos, pārlej mazliet olīveļļu un balzāmetiķi, sajauc. Sagriež olīvas un mocarellas sieru.
Bageti sagriež šķēlēs un liek uz restēm cepeškrāsnī 180C  un apcep. Maizes šķēlei uzsmērē pētersīļu masu, pēc tam liek tomātu gabaliņus un olīvas, virsū siera šķēli. Liek cepeškrāsnī un cep, līdz siers izkusis.

2 komentāri:

  1. Ļoti, ļoti garšīgi. Paldies. Viegli un atsvaidzinoši. :)

    AtbildētDzēst
  2. Paldies par labu atsauksmi! Man prieks, ka garšoja.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...