ceturtdiena, 2011. gada 25. augusts

Biezpiena sacepums

Šis sacepums mūsu ēdienkartē ir, ja tā par ēdienu var teikt - klasika. Mēģināju daudz un dažādus biezpiena sacepumus, neviens īsti nebija tāds, kādu atcerējos no bērnības. Tomēr pēc vairākiem mēģinājumiem izdevās tīri labi, bet pats sacepums bija graudains. Tas tāpēc, ka sākumā mēģināju biezpienu saspaidīt ar dakšiņu. Tad pamēģināju biezpienu izberzt caur sietu. Otrreiz to pēc labas gribas nedarīšu un arī jums neiesaku. Tad kā pār mani nāca apskaidrība - lai iegūtu pastēti, aknas samaļ. Kāpēc gan nevarētu to darīt ar biezpienu? Izmēģināju šo variantu - ir! Īstais, labais. Tā nu jau daudzus gadus šis biezpiena sacepums ir ieņēmis stabilu vietu mūsu virtuvē.

Sastāvdaļas
biezpiens - 600 g
sviests - 90 g
cukurs - 150 g
olas - 3
milti - 90 g
cepamais pulveris - 1 tējkarote
vaniļas cukurs - 8 g (1 paciņa)
sāls - šķipsniņa
Pagatavošana:
Biezpienu samaļ gaļas mašīnā. Atdala olas dzeltenumus no baltumiem.
Sviestu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru, pieliek olas dzeltenumus un puto līdz cukurs izkusis. Pievieno biezpienu, iesijā miltus, cepamo pulveri un samaisa.
Saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls, iecilā biezpiena masā.
Masu liek ietaukotā veidnē, cep cepeškrāsnī 180C ~40 min.
Ēd ar skābu krējumu vai dzērveņu ķīseli.

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...