svētdiena, 2011. gada 14. augusts

Biezās ābolu pankūkas

Recepte ņemta no 1934.gadā izdotās M.Feldmanes grāmatas “Jaunā virtuve”. Pamatā pieturējos pie oriģinālreceptes, tomēr darba gaitā izdarīju dažas korekcijas, kuras atzīmēju tālāk. 
Sastāvdaļas 4-5 porcijām:
2 glāzes piena
2 olas
1 glāze skābā krējuma
2 ēdamkarotes cukura
400 g miltu
sāls – šķipsniņa
5-10 āboli /atkarībā no lieluma/
Pagatavošana:
Atdala olas dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru, pielej krējumu, iesijā miltus, samaisa, pamazām pielej pienu, smalki sagrieztus ābolus, saputotus olu baltumus, visu viegli izmaisa, cep karstā sviestā gaiši brūnas, pārkaisa ar cukuru.
Manas piezīmes:
Miltu daudzums ir pārāk liels, visus nebija iespējams iesijāt, tāpēc miksēju – iesijāju miltus, pielēju pienu, atkal miltus un pienu, tā arī vieglāk bija sajaukt mīklu un just konsistenci.
Ābolu negriezu, bet sarīvēju uz rupjās rīves.
Pankūkas necepu sviestā, bet augu eļļā un beigās pārkaisīju ar pūdercukuru.
Un vēl viena lieta – tas gan nebija pašā receptē, bet ieteikumos pankūku cepšanā – necepu tūlīt, bet ~pusstundu atstāju “nostāvēties” un olu baltumus pieliku klāt tikai pirms pašas cepšanas. Pankūkas izdevās lieliskas – pufīgas un mīkstas.

2 komentāri:

  1. Šīs es uzcepšu tuvākajā laikā:)

    AtbildētDzēst
  2. O, jā, šīs ir labas! Man savukārt padomā ķirbju pankūkas:)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...