sestdiena, 2011. gada 6. augusts

Ābolu sacepums

Ābolu šogad daudz un smaržo viss dārzs. Ābolu smaržu bija sajutusi arī stirna, kas vienu rītu atveda savu mazuli pamieloties ar baltiem dzidriem.
Bet mēs uzēdam gardu ābolu sacepumu.
Nepieciešams:
baltmaizes rīvmaize – 200 g /~2 glāzes/
sviests - 4 ēdamkarotes
cukurs - 4 ēdamkarotes
pildījumam:
nomizoti un gabaliņos sagriezti āboli - 500 g
cukurs - 2 ēdamkarotes vai vairāk, tas atkarīgs no tā, cik saldi vai skābi ir āboli
kanēlis – 1 tējkarote
Pagatavošana:
Katliņā ielej mazliet ūdeni un ieber ābolu gabaliņus, vāra uz mazas uguns līdz āboli izjukuši, pieber cukuru un kanēli, samaisa.
Pannā izkausē sviestu, pieber cukuru un rīvmaizi. Maisa līdz rīvmaize uzbriest un kļūst zeltaina.
Ugunsdrošu trauku ieziež ar sviestu un liek kārtām – rīvmaizi un ābolu biezeni. Gan apakšējai, gan virsējai kārtai jābūt rīvmaizei. Trauku liek cepeškrāsnī un cep 180C ~30 minūtes.
Silts sacepums vislabāk garšos ar saldējumu, auksts – ar pienu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...