pirmdiena, 2011. gada 22. augusts

Ābolu plātsmaize ar mandeļu skaidiņām

Nepieciešams:
rauga mīklai:
1 glāze /250 ml/ silta piena
25 g svaigā rauga
2 olas
1 tējkarote sāls
4 ēdamkarotes cukura
150 g mīksta sviesta
550 g miltu
pildījumam:
6-8 āboli
3 ēdamkarotes cukura
1 paciņa vaniļas cukura
1 tējkarote kanēļa
50 g sviesta
mandeļu skaidiņas
Pagatavošana: 
Iejauc mīklu – raugu sadrupina un sajauc ar nedaudz cukura un, maisot, izkausē. Pienu sajauc ar olām, mīkstu sviestu, sāli, cukuru. Pievieno raugu un iesijā miltus. Kārtīgi izmīca. Trauku pārsedz ar tīru dvieli un liek raudzēties siltā vietā ~1,5 stundu.
Uzrūgušo mīklu liek uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Virsū kārto šķēlēs sagrieztus ābolus, pārkaisa ar cukuru, kam piejaukts kanēlis un vaniļas cukurs. Uzliek saplucināta sviesta gabaliņus un pārber mandeļu skaidiņas. Cep 180C ~40 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...