svētdiena, 2011. gada 10. jūlijs

Vistu spārniņi sojas un medus marinādē

Vistu spārniņi ir viena no gardākajām uzkodām, mūsmājās tos gatavojam diezgan bieži, izmēģinot dažādas marinādes. Šai marinādei medus ar hoisin mērci dod saldenu garšu, bet pipari - vajadzīgo asumiņu.
Sastāvdaļas:
vistu spārniņi - 12 gab. /~1 kg/
sojas mērce - 2 ēdamkarotes
hoisin mērce - 2 ēdamkarotes
medus - 2 ēdamkarotes
rīsu eti
ķis - 1 ēdamkarote
sezameļļa - 1 tējkarote
kajēnas pipari – ¼ tējkarote
sāls - ¼ tējkarote
Pagatavošana:
Sajauc marinādi no sojas mērces, hoisin mērces, medus, rīsu etiķa un sezameļļas, pieber sāli un piparus. Vistu spārniņus locītavu vietās sagriež, pārlej ar marinādi, liek ledusskapī ievilkties vismaz pusstundu.
Spārniņus liek ugunsdrošā traukā,  pārlej atlikušo marinādi un cep 190-200 C  ~45 minūtes, ik pa laikam spārniņus apgroza un pārlej mērci.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...