pirmdiena, 2011. gada 11. jūlijs

Upeņu zupa ar biezpiena klimpām

Nepieciešams:
zupai:
1 glāze upeņu
700 ml ūdens
4 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes kartupeļu ciete
1/2 tējkarote citronskābes
klimpām: 
400 g biezpiena
2 olas
3 ēdamkarotes milti
2 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Upenes noskalo, saspaida, pārlej ar ūdeni, uzvāra un izkāš. Šķidrumam pievieno cukuru, citronskābi, aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti un uzvāra.
Biezpienu samaļ gaļas mašīnā, pievieno olas, cukuru, sāli, iesijā miltus un sajauc. No biezpiena masas ar mitrām rokām veido klimpas un liek verdošā sālsūdenī. Tās gatavas, kad uzpeld ūdens virsū.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...