svētdiena, 2011. gada 10. jūlijs

Upeņu sīrups

Saraksts ar visām tām labajām īpašībām, kas piemīt upenēm, ir garš un diez vai pilnīgs - tām piemīt pretiekaisuma, sviedrējošas, diurētiskas un pretcaurejas īpašības. Bez tam upenēs ir daudz dažādu vitamīnu, kas spēcina imūnsistēmu. Šogad ogu raža nav īpaši liela, tāpēc, kad kārtīgi pieēstas svaigas ogas, gatavoju upeņu sīrupu. Citugad, kad ogu bija vairāk, izmēģinājām arī upeņu vīnu. Bija labs:)
Sīrupam tīras ogas sašķaida un pārlej ar vārītu ūdeni – uz 2 litriem ogu 3 litri ūdens. Pieber citronskābi, rēķinot uz katru litru ūdens 1 ēdamkaroti ar kaudzi. Samaisa un atstāj līdz nākamai dienai ievilkties. Pēc tam izkāš, sulai pievieno cukuru attiecībā 1:1 un vāra līdz tas izkusis, ik pa laikam nosmeļ putas. Gatavu lej pudelēs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...