sestdiena, 2011. gada 23. jūlijs

Tomātu uzkoda ar ķiplokiem un sieru

Kādreiz svaigi tomāti mums bija pieejami tikai vasarā, bet nu jau ierasts, ka tomāti nopērkami cauru gadu un atceļojuši no dažādām pasaules malām. Un tomēr, man nekas nav garšīgāks par vietējo, kas audzis pašu dārzā – tāds miltains un ar neatkārtojamu smaržu. Var ēst tāpat vien vai klāt paņemt kādu dilles zariņu vai sīpola ripu. Mmmm...
Vēl ļoti garšīga un ātri pagatavojama uzkoda ir šāda. Tomātu sagriež ripās un kārto lēzenā šķīvī. Izspiestu ķiploku sajauc ar majonēzi vai krējumu, klāt var piejaukt sasmalcinātus zaļumus – dilles, pētersīļus. Maisījumu liek virsū tomātiem, pārkaisa ar rīvētu sieru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...