pirmdiena, 2011. gada 4. jūlijs

Siera cepumi ar olīvām

Nepieciešams:
cietais siers - 150 g /izmantoju Minhauzena sieru/
milti – 100 g vai mazliet vairāk
ola - 1
mīksts sviests - 50 g
piens - 2 ēd.kar.
sāls - jāgaršo pēc siera sāļuma
melnās olīvas - sauja
Pagatavošana:
Uz smalkās rīves sarīvē sieru, olīvas sagriež mazos gabaliņos. Šoreiz nav obligāti izcilas kvalitātes olīvas, pilnīgi pietiekami būs arī ar lētākām, un tā kā kauliņi nebūs vajadzīgi, var izmantot olīvas jau bez kauliņiem. Sajauc kopā sieru, olīvas un mīkstu sviestu, piesit olu, pieber sāli. Pamazām iesijā miltus un samīca mīklu. No mīklas izveido desiņas, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min. Kad mīkla atdzisusi, griež gabaliņos, liek uz plāts un cep 200C ~15 min.
Ja netīk olīvas, cepumi arī bez tām garšo lieliski.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...