pirmdiena, 2011. gada 25. jūlijs

Rauga pankūkas

Nav nekā vienkāršāka, kā no veikalā pirkta pankūku mīklas maisījuma uzcept sev tīkamākās pankūkas. Nemaz nav tik slikti un noteikti ir glābiņš situācijā, kad liekas, ka tā ātrāk. Tomēr ar rauga pankūkām mana pieredze nav īpaši veiksmīga. Vienreiz padevos vilinājumam izmēģināt gatavo maisījumu - mīkla uzrūga tīri labi, bet nelaimes sākās ar mīklas uzlikšanu uz pannas. Mīklu nevarēja atdalīt, pēc tam tā gandrīz piespiedu kārtā bija jādabū nost no karotes. Tāpēc tagad mīklu jaucu pati un noteikti varu apgalvot –tās ir garšīgākās rauga pankūkas!
4-6 porcijām nepieciešams:
400 g miltu
400 ml piena
2 olas
2 ēdamkarotes cukura+1 tējkarote
šķipsniņa sāls
25 g rauga 
Pagatavošana:
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Raugu sajauc ar tējkaroti cukura un maisot izkausē. Dzeltenumus saputo ar pārējo cukuru un sāli, pielej siltu pienu /25-30C/. Pamazām iesijā miltus un maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga, vijīga, atdalās no trauka malām un karotes. Beigās piejauc raugu. Trauku ar mīklu pārsedz ar tīru dvieli un liek siltā vietā raudzēties 1,5-2 stundas.
Olu baltumus Saputo stingrās putās un pirms cepšanas iecilā mīklā.Cep sakarsētā eļļā no abām pusēm zeltaini brūnas mazas pankūkas.
Ēd ar skābu krējumu, medu vai ievārījumu.

6 komentāri:

  1. Paldies par ilgi meklēto recepti! Šīs ir īstās rauga pankūkas!:) Izskatās, ka noslēpums meklējams saputotajā olas baltumā?:)

    AtbildētDzēst
  2. Saputoti olu baltumi patiešām dara brīnumus!:)

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par recepti! Pirmo reizi cepu rauga pankukas un sanaca vienkarshi fantastiski. Ne gluzhi ka bilde, bet lidzigi. Man sanaca apm 28 pankucinjas. Paldies!

    AtbildētDzēst
  4. Ideālas pankūkas sanāca! Paldies :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...