ceturtdiena, 2011. gada 28. jūlijs

Mandeļu kūka

Šī ir viena no biežāk ceptajām kūkām mūsmājās. Un ne tāpēc, ka tās pagatavošana ir vienkārša un ātra, bet gan tāpēc, ka rezultāts ir vienreizēji gards - it īpaši kraukšķīgā  mandeļu garoziņa.
Recepte ņemta no “Ievas virtuves” un laika gaitā nedaudz pielāgota – lieku mazāku miltu daudzumu un kūkas cepšanai izmantoju cepamo formu 30 x 25 cm. Tajā kūka, manuprāt, izcepās īsti vajadzīgās proporcijās.


Nepieciešamās sastāvdaļas kūkai:
pamatnei:
saldais krējums – 200 ml
olas - 4
cukurs – 200 g
vaniļas cukurs – 1 tējkarote
milti – 300 g
cepamais pulveris – 1 tējkarote
šķipsniņa sāls
virsmai:
sviests – 125 g
cukurs – 200 g
vaniļas cukurs – 1 tējkarote
mandeļu skaidiņas – 200 g
piens – 6 ēdamkarotes
Pagatavošana:
Traukā lej saldo krējumu, pieber cukuru, vaniļas cukuru un piesit olas. Ar mikseri visu sajauc. Iesijā miltus un cepamo pulveri, pieber sāli. Kārtīgi visu vēlreiz sajauc. Cepamo formu iesmērē ar sviestu un ielej mīklu. Cep 200C ~15 minūtes līdz kūka zeltaini brūna. Pa to laiku katliņā izkausē sviestu, pieber cukuru un vaniļas cukuru, iejauc mandeļu skaidiņas un pielej pienu. Masu vienmērīgi izklāj uz kūkas pamatnes un liek atpakaļ krāsnī 180C vēl uz ~15 minūtēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...