piektdiena, 2011. gada 29. jūlijs

Kartupeļu salāti ar kūpinātu zivi

Lai gan zivis mums ļoti garšo, nemaz tik bieži tās neēdam. Tomēr šad un tad pagatavojam salātus ar zivīm. Parasti gan tie ir siļķe kažokā vai ar kūpinātu jūras asari, bet arī šie salāti noteikti ir pelnījuši vietu pirmajā pieciniekā!
4-6 porcijām salātu nepieciešams:
auksti kūpināta skumbrija – 2, katra ~200 g
gurķi – 4-5
vārīti kartupeļi – 3-4
sarkanais sīpols - 1
zaļumi - dilles, pētersīļi
mērcei:
olīveļļa
citrona sula
sinepes
Pagatavošana:
Skumbrijai noņem ādu un attīra no lielajām asakām, sagriež gabaliņos. Sagriež kartupeļus un gurķus, smalki sakapā sīpolu un zaļumus.
Sajauc mērci – olīveļļai pievieno citrona sulu un saputo, pēc garšas iejauc sinepes. Pārlej salātiem un atstāj uz 30 minūtēm ievilkties.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...