piektdiena, 2011. gada 29. jūlijs

Kabaču pankūkas ar mocarellas sieru

Neviens no mums nebija pamanījis, ka starp lapām paslēpies jau tīri brangs kabacis, kas tieši laikā pankūkām. Šogad pirmām. Ir izmēģināti dažādi kabaču pankūku varianti – gan ar rīvētu cieto vai puscieto sieru, gan bez kādām piedevām. Šoreiz mājās bija mocarella siers un kāpēc gan nepamēģināt ar to? Rezultātā – pankūkas ar ļoti maigu garšu.

Pankūkām nepieciešams:
kabacis - ~700-800 g
2 olas
2 mocarellas siera bumbiņas
zaļumi – dilles, pētersīļi
pāris ēdamkarotes miltu un rīvmaizes
sāls
Pagatavošana:
Kabaci nomizo un sarīvē, nospiež lieko šķidrumu. Piejauc miltus, rīvmaizi, iesit olas. Sieru sagriež gabaliņos un arī piejauc kabačiem. Pieber sāli un sasmalcinātus zaļumus. Visu sajauc viendabīgā masā, cep sakarsētā eļļā.
Tā kā siers cepot kūst, vieglāk izcept mazas pankūkas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...