piektdiena, 2011. gada 15. jūlijs

Jauno biešu lapu zupa ar žāvētām ribiņām

Nepieciešams:
žāvētas ribiņas – 1 kg
jaunās bietes ar kātiem un lapām – liels saišķis
miežu putraimi – 3-4 ēdamkarotes
sāls
Pagatavošana:
Žāvētās ribiņas pārlej ar aukstu ūdeni /~3 litrus/ un vāra gandrīz gatavas, izņem no buljona, atdala gaļu no kauliem, sagriež gabaliņos un liek atpakaļ buljonā, pieber mazliet sāli, kad sāk vārīties, ieber putraimus. Sagatavo bietes – nomazgā un sagriež – atsevišķi saknes, kātus un lapas. No kātiem izmanto tikai tos, kas no mazākām bietēm – tie ir mīkstāki un sulīgāki. Lapas un kātus sagriež un blanšē ar verdošu ūdeni. Lielākās bietes sagriež 4 daļās vai uz pusēm, mazās atstāj veselas.
Kad putraimi gandrīz gatavi, zupā liek bietes un vāra līdz tie mīksti, tad liek klāt lapas – tikai uzvāra, ilgāk vārīt nevajag. Pēc vajadzības pieber sāli.
Pasniedzot zupai var pielikt krējumu un vārītu olu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...