ceturtdiena, 2011. gada 28. jūlijs

Gaļas bumbiņas ar rīsiem saldā krējuma mērcē

Šīm gaļas bumbiņām īpašo un neparasto garšu piešķir dilles.
Nepieciešams:
maltā gaļa – 500 g
vārīti rīsi - ~½ glāze
1 ola
piens – pāris ēdamkarotes vai vairāk pēc vajadzības
dilles - saišķis
sāls
mērcei:
saldais krējums – 200 ml
piens – ½ glāze
milti – 1 ēdamkarote /pēc vēlēšanās/
sāls
Pagatavošana:
Malto gaļu sajauc ar olu,  piejauc rīsus un pielej pienu. Kārtīgi izmīca. Pieber sāli un sasmalcinātas dilles un vēlreiz visus sajauc. Ar mitrām rokām veido mazas bumbiņas un apcep sakarsētā eļļā. Pārliek ugunsdrošā traukā, ielej nedaudz ūdens un liek cepeškrāsnī 180C uz ~10 minūtēm. Pēc tam gaļas bumbiņām pārlej saldo krējumu, sajauktu ar pienu un iebiezinātu ar miltiem. Cep vēl kādas 5 minūtes līdz mērce sabiezē.

1 komentārs:

  1. Pagatavoju! Iesaku gaļas bumbiņas pirms tam kārtīgi apcept - lai smuki tumši brūnas ir.
    Recepte vienkārša, bet pēc garšas - ļoti maiga. Tāpēc es ieteiktu kādu asāku garšvielu piemest klāt tiem, kam saldais krējums un maigums neniet pie sirds. :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...