sestdiena, 2011. gada 23. jūlijs

Cūku pupas ar speķi un sīpoliem

Vismaz vienu reizi vasarā, kamēr vēl pākstis zaļganas un nav sākušas kalst, mūsu ēdienkartē ir cūku pupas ar speķi vai kūpinātu cauraudzi. Parasti klāt tiek dzerts kefīrs, bet tikpat labi garšos arī ar rūgušpienu vai paniņām. 2 kārtīgām porcijām vajadzīgs ~1,5 kg pākšu, jo izlobot iegūst tikai kādus 700 g pupu.
Cūku pupas izņem no pākstīm un sālsūdenī vāra mīkstas, ~15-20 minūtes /var arī vārīt ar visām pākstīm un lobīt pēc tam, bet tad vajadzīgs krietni lielāks katls/. Žāvētu speķi sagriež kumosa lielos gabaliņos un pannā apcep, pievieno ripās sagrieztus sīpolus. Pupas saber bļodā, virsū liek sacepto speķi un sīpolus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...