otrdiena, 2011. gada 19. jūlijs

Biezpiena pīrāgs ar siera pildījumu

Sastāvdaļas:
biezpiens - 1/2 kg
sviests - 300 g
olas - 4
sāls - 1/2 tējkarote
cepamais pulveris - 1/2 tējkarote
milti - 3,5 glāzes
pildījumam:
siers - 600 g
krējums - 4-5 ēd.kar.
ķiploks- 2-3 daiviņas
dilles, pētersīļi (var izmantot gan svaigus zaļumus, gan kaltētus)
Pagatavošana:  
Sajauc mīklu - biezpienu saspaida ar dakšiņu, pievieno mīkstu sviestu. Piesit olas, pieber sāli, cepamo pulveri. Kārtīgi sajauc. Iesijā miltus. Samīca ar rokām līdz mīkla viendabīga.
Smalki sarīvē sieru, piejauc krējumu, sakapātu vai izspiestu ķiploku. Sasmalcina zaļumus, piejauc siera masai.
Mīklu sadala 2 vienādās daļās. Vienu liek ne pārāk plānā kārtā uz cepamās pannas kā pīrāga pamatni. Virsū liek pildījumu, tam virsū otru mīklas daļu. Malas saspiež kopā, lai neiztek siers. Ja vēlas, var pārkaisīt ar sezamsēkliņām.
Cep cepeškrāsnī 180 C ~45 min. Pirms pasniegšanas mazliet atdzesē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...