trešdiena, 2011. gada 6. jūlijs

Ātrie vareņiki

 
Nepieciešams:
biezpiens – 200 g
ola – 1
cukurs – 2 tējkarotes
sāls – šķipsniņa
kausēts sviests - ~ ēdamkarote
milti
Pagatavošana:
Ja biezpiens graudains, labāk samalt vai izberzt caur sietu, ja mitrs, tas var būt arī nav nepieciešams – galvenais, lai būtu viendabīgs.
Traukā sajauc olu, kausēto sviestu, cukuru, sāli un labi samaisa. Pievieno biezpienu, sajauc, iesijā 2-3 ēdamkarotes miltu un vēlreiz sajauc. Tālāk mīklu turpina mīcīt uz galda, vispirms uz galda virsmas izber kādu ēdamkaroti miltu. Mīcot jāskatās, vai milti vēl nepieciešami – mīklai jābūt tādai, lai neliptu pie pirkstiem un varētu izveltnēt desiņu, bet ne vairāk. Savelto desiņu griež slīpi un liek vārošā sālsūdenī. Kad uzpeld, ar putu karoti ņem ārā un liek šķīvjos. Ēd ar krējumu, ogu mērci, ievārījumu vai medu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...