pirmdiena, 2011. gada 11. jūlijs

Ar malto gaļu pildīti baklažāni

Pildīti dārzeņi ir universāls ēdiens - pildīt var gan kartupeļus un kabačus, gan piparus un baklažānus, tomātus un gurķus. Tikpat daudz arī veidu, kā tos pildīt. Šis ir tikai viens no iespējamiem variantiem, ko katrs var pielāgot savai gaumei.
Nepieciešams:
2 baklažāni
250 – 300 g maltā gaļa
2 tomāti
sīpols
2-3 ēdamkarotes rīvmaize
augu eļļa
zaļumi /dilles, pētersīļi, kinza/
siers – pēc savas izvēles
sāls, hmeli suneli /vai citas garšvielas pēc gaumes/
Pagatavošana:
Baklažānu pārgriež gareniski uz pusēm un izņem mīkstumu /vieglāk to izdarīt, ja ar nazi krusteniski mīkstumu iegriež un izņem ar ēdamkaroti/.
Baklažānu pusītes liek ugunsdrošā traukā, pārslaka ar eļļu un cep cepeškrāsnī 180C 15 minūtes.
Sasmalcina sīpolu, gabaliņos sagriež tomātus un baklažānu mīkstumu. Apcep malto gaļu, pievieno baklažāna gabaliņus un sīpolu, kad apcepies, pievieno tomātu, cep 3-4 minūtes. Pieber rīvmaizi, sāli, garšvielas, sasmalcinātus zaļumus un vēl mazliet cep, lai rīvmaize uzsūc mitrumu. Ja liekas par sausu, pielej mazliet ūdeni.
Ar sagatavoto masu pilda baklažānu pusītes un cep 15 minūtes 180C. Pārkaisa ar rīvētu sieru un cep vēl 3-5 minūtes līdz siers izkusis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...