trešdiena, 2011. gada 15. jūnijs

Zivs sarkanā marinādē

Uzkoda, kas nekad neapnīk, jo katru reizi izdodas citādi, jo sastāvdaļu proporcijas lieku pēc izjūtām un acumēra. Tomēr šoreiz mēģināšu vismaz aptuveni tās nosaukt. Bet, ja dārzeņu maisījums paliek pāri – nekādu problēmu, tas pats par sevi ir tik garšīgs, ka to var notiesāt kopā ar maizes šķēli. Vēl labāk esot, ja virsū uzliekot kārtīgu krējuma micīti.
Tātad, kas vajadzīgs?
jūras zivs pēc vēlēšanās (heks, ledus zivs, esmu gatavojusi arī reņģes, bet šoreiz - tilapija) – 700-800 g
burkāni – 2
sīpoli – 2
tomātu mērce – 250 - 300 g
sāls
eļļa - cepšanai
Pagatavošana:
Zivi sagriež gabaliņos, apviļā miltos un cep sakarsētā eļļā no abām pusēm. Pārkaisa sāli.
Sarīvē burkānus, sīpolus sagriež gabaliņos un apcep katru atsevišķi. Pēc tam sajauc apceptos dārzeņus, pievieno tomātu mērci un pasautē 5-7 minūtes. Ja nepieciešams, pieber sāli.
Traukā liek kārtu ar zivs gabaliņiem, virsū dārzeņu maisījumu, tad atkal zivi un tā tālāk, bet pēdējai kārtai jābūt dārzeņu maisījumam. Liek ledusskapī, lai ievelkas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...