svētdiena, 2011. gada 26. jūnijs

Zemeņu sīrups

Šī recepte man mantojumā nākusi no vīramātes, par ko viņai vislielākais paldies, jo tik garšīgu zemeņu sīrupu man līdz šim nav nācies garšot.
Jārēķinās, ka šā sīrupa gatavošanai nepieciešamas 24 stundas, tāpēc vislabāk tā gatavošanu uzsākt vakarā. Uz katriem 2 litriem zemeņu liek 1 ēdamkaroti citronskābes un 1 litru vārīta, vēl karsta ūdens. Atstāj ievilkties līdz nākamajam rītam. No rīta nolej sulu citā traukā, bet zemenēm no jauna pievieno citronskābi un ūdeni tādā pašā daudzumā kā iepriekš. Vakarā atkal nolej no zemenēm izveidojušos sulu. Nolietajai sulai pieber cukuru - uz katru litru sulas 300 - 350 g. Liek vārīties, ik pa laikam nosmeļ putas, karstu lej pudelēs.
No 1 litra zemeņu iegūst ~1,3 l sīrupa.
Piezīmes:
Sīrupa uzglabāšanai vislabāk izmantot nemazgātas stiprā alkohola /ne mazāk kā 35°/ pudeles.

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...