ceturtdiena, 2011. gada 2. jūnijs

Vistu spārniņi sojas un medus mērcē

Patiks tiem, kam tīk saldenas mērces un ēdieni ar austrumniecisku piesitienu .
Nepieciešams:
12 vistu spārniņi
6 ēdamkarotes sojas mērce
2 ēdamkarotes medus
5 ķiploka daiviņas
Pagatavošana:
Sajauc marinādi no sojas mērces, medus un sasmalcināta ķiploka. Ieteiktu piebērt arī nedaudz sāls, tad gataviem spārniņiem garša nebūs pārāk saldena. Vistu spārniņus locītavu vietās sagriež, sanāks 3 daļas. Pašu spārniņa galu var izmantot buljonam, marinādē liek abas pārējās spārniņa daļas. Marinē pāris stundas, tad liek ugunsdrošā traukā vienā kārtā, pārlej ar mērci un cep cepeškrāsnī 180 C 20-25 minūtes, apgriež un cep vēl kādas 20-25 minūtes līdz mērce ir sabiezējusi un spārniņi gatavi.
Brīdinājums - gatavi spārniņi līp pie pirkstiem. Tas ne tikai mērces dēļ, bet arī tāpēc, ka ir tik gardi un roka pati stiepjas pēc nākamā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...