sestdiena, 2011. gada 25. jūnijs

Vistas zupa ar nūdelēm

Ideāli piemērota zupa pēc svētkiem - viegla, tajā pašā laikā pietiekami sātīga.
Sastāvdaļas:
500-600 g vistas spārniņi
1 burkāns
2 selerijas kāti
sīpols
2-3 nūdeļu ligzdiņas, salauztas gabaliņos
5-7 ēdamkarotes saldēti zaļie zirnīši
sāls, pipari
Pagatavošana:
Vistu spārniņus liek lielā katlā, pievieno burkānus, selerijas kātus un uz pusēm pārgrieztu sīpolu, pārlej ar aukstu ūdeni. Uzvāra, uguni samazina un vāra ~1 stundu, ik pa laikam noņem putas. No buljona izņem dārzeņus (tie nebūs vajadzīgi), spārniņus liek atsevišķā traukā atdzesēt. Buljonu izkāš un pārlej tīrā katlā.
Kad spārniņi nedaudz atdzisuši, tos atkaulo un gaļu liek atpakaļ buljonā un uzkarsē. Buljonā uzvāra nūdeles, pievieno zirnīšus un vāra kamēr gatavi. Pieber sāli, piparus un pasniedz.
Ideja gūta no BBC Good Food.

1 komentārs:

  1. Pamēģini uztaisīt kraukšķīgas nūdeles, nezinam, kā pagatavot, bet zinam, ka tev noteikti ir kādā no ķīniešu ēdienu grāmatām :))

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...