pirmdiena, 2011. gada 6. jūnijs

Rabarberu zupa ar klimpām

Pirmais, ar ko man asociējas vārds “rabarberi” – skābs un kraukšķīgs. Bērnībā viens no gardākajiem našķiem bija dārzā norauts rabarbera kāts, pamērcēts cukurā. Vēl viens no rabarberu sezonas kārumiem atmiņā ir rabarberu zupa – atsvaidzinoša un saldi skāba.
Lai pagatavotu rabarberu zupu ar klimpām, nepieciešams:
zupai uz 1 litru ūdens:
5-6 ēdamkarotes cukura
2 kāti rabarberu
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
klimpām:
1 ola
šķipsniņa sāls
milti
ūdens vai piens
Pagatavošana:
Nomizo rabarberus, sagriež gabaliņos un pārkaisa ar cukuru, lai nedaudz atsulojas, kamēr katliņā vārās ūdens. Kad ūdens uzvārījies, pieber cukuru un sagrieztos rabarberus. Vāra kamēr tie mīksti. Nelielā daudzumā auksta ūdens atšķaida kartupeļu cieti, ar to iebiezina rabarberu zupu. Kamēr zupa atdziest, pagatavo klimpas. Traukā sakuļ olu, pielej mazliet ūdens vai piena, pieber šķipsniņu sāls, kārtīgi sajauc. Pamazām iesijā miltus, līdz mīkla sasniedz samērā bieza krējuma konsistenci. Mīklu ar karoti liek vārošā sālsūdenī. Klimpas izvārās diezgan ātri, tik, kad mīkla ielikta ūdenī, vajadzētu klimpas uzmanīgi apmaisīt, lai nepierauj.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...