piektdiena, 2011. gada 10. jūnijs

Rabarberu sambuks

Viens no vasaras saldēdienu favorītiem man ir zemeņu sambuks. Bet tā kā īstā zemeņu sezona vēl priekšā, toties rabarberi aug griezdamies, būtu grēks neizmēģināt ko līdzīgu ar rabarberiem. Eksperiments izdevās - sambuks sanāca gaisīgs, saldi skābens un fantastiski gards.
Nepieciešams:
3 mazāki vai 2 lieli rabarberu kāti
8 ēdamkarotes cukura
3 olu baltumi
Pagatavošana:
Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos, liek katliņā, pārber ar cukuru un kādu laiku atstāj, lai tas ievelkas. Kad izdalījusies sula, uz mazas uguns sutina mīkstus. Ja grib saldāku, var pielikt vēl cukuru.
Masu pārlej sietā, lai nedaudz notek šķidrums. Saberž ar karoti viendabīgā masā un atdzesē. Saputo olu baltumus, pamazām liek klāt rabarberu masu un puto, kamēr masa kļūst stingra. Ēd ar pienu, bet var arī bez tā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...