sestdiena, 2011. gada 11. jūnijs

Rabarberu mafini

Rabarberu sezona turpinās! 
Sastāvdaļas mafinu pagatavošanai:
rabarberi - 300 g /2 kāti/
milti - 300 g
olas – 2
sviests – 100 g
piens – 200 ml
cukurs - 100 g + 3 ēd.kar.
kanēlis – 1 tējkarote.
cepamais pulveris – 1 tējkarote.
demerara cukurs - pārkaisīšanai
Pagatavošana:
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, ber ugunsdrošā traukā, pārkaisa ar 3 ēdamkarotēm cukura un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200C uz 10 -15 minūtēm līdz rabarberi mīksti. Ik pa laikam apmaisa. Gataviem notecina izdalījušos sulu un izklāj uz papīra dvieļa nosusināt un atdzesēt.
Kamēr rabarberi atdziest, pagatavo mīklu. Izkausē sviestu. Sajauc miltus ar cukuru, kanēli un cepamo pulveri. Olas sakuļ ar pienu, pielej kausēto sviestu, iesijā miltu maisījumu. Uzmanīgi iejauc atdzisušos rabarberus. Mīklu liek formiņās, pārkaisa ar demerara cukuru un cep 25-30 minūtes 180C.
Lai gan oriģinālreceptē teikts, ka iznāk 12 mafini, man nez kāpēc sanāca 18!
Recepte nošpikota BBC Good Food.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...