pirmdiena, 2011. gada 20. jūnijs

Rabarberu krēms

Sastāvdaļas krēma pagatavošanai:
rabarberi - 2 kāti
cukurs - 8 ēdamkarotes+2 tējkarotes
saldais krējums - 200 ml
Pagatavošana:
Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos, liek katliņā, pārber ar cukuru un kādu laiku atstāj, lai tas ievelkas. Kad izdalījusies sula, uz mazas uguns sutina mīkstus. Masu pārlej sietā, lai nedaudz notek šķidrums, un atdzesē.
Saputo saldo krējumu ar 2 tējkarotēm cukura, uzmanīgi iecilā rabarberu masu. Pasniedz pārlietu ar vaniļas mērci.
Šādu krēmu var pagatavot arī no citiem augļiem un ogām, piemēram zemenēm, upenēm, mellenēm, avenēm, āboliem. Svaigās ogas sablendē ar cukuru, ābolus vispirms izcep cepeškrāsnī un izberž caur sietu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...