pirmdiena, 2011. gada 13. jūnijs

Piparmētru sīrups

Manā dārziņā piparmētras vēl nav uzņēmušas īstos apgriezienus, tāpēc biju priecīga, ka šo pēcpusdien tiku pie liela piparmētru saišķa. Tad nu pagatavoju piparmētru sīrupu, kuru var izmantot gan lai saldinātu ledus tēju vai limonādi, gan paniekotos ar kādu ruma kokteili. 
Proporcijas sīrupa pagatavošanai – 1 daļa piparmētru lapiņas, 1 daļa ūdens, 2 daļas cukura. Katliņā lej ūdeni, ieber cukuru un piparmētras, visu apmaisa un vāra. Kad sīrups uzmet burbuli, uguni samazina. Turpina vārīt vēl ~ 5 minūtes līdz cukurs pilnībā izkusis un sīrups kļuvis biezāks. Sīrupu atdzesē, nokāš un pilda traukos.

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...