otrdiena, 2011. gada 14. jūnijs

Pasta ar spinātiem un garnelēm

Šīs receptes autors ir Gino D'Acampo. Esmu sajūsmā ne tikai par viņa pavārmākslu, bet arī prasmi uztvert dzīvi pozitīvi. Un tad vēl tas šarmantais itāļu akcents!
Tā kā manā rīcībā nebija visu nepieciešamo sastāvdaļu, nācās šo to pamainīt /par to tālāk/, līdz ar to sastāvdaļas rakstu kā oriģinālreceptē:
300 g linguine pasta
1 ķiploka daiviņa
150 g spināti
sāls un svaigi malti pipari
4 ēdamkarotes extra-virgin olīveļļas
4 ēdamkarotes sasmalcināti pētersīļa zaļumi
400 g svaigas garneles bez čaulas
10 ķiršu tomātiņi
rīvēta miziņa no 1 citrona
Pagatavošana:
Liek vārīties pastu. Pa to laiku pannā uzkarsē eļļu un cep sasmalcinātu ķiploku ~ 1 minūti līdz zeltains, pievieno spinātus un gatavo vēl kādas 2 minūtes, pievieno garneles, pētersīļus, sāli, piparus, sajauc un gatavo vēl ~2 minūtes.
Pa to laiku pasta gatava - liek pannā, nedaudz samazina uguni, pievieno 4 daļās sagrieztus tomātiņus un pārkaisa ar rīvētu citrona miziņu. Sajauc un gatavo vēl pusminūti. Pasniedz tūlīt.
Manas piezīmes:
Mājās nebija atrodami linguine, nācās izlīdzēties ar spageti. Nebija arī svaigu garneļu, izmantoju vārītas, tāpēc tās pievienoju pirms ķiršu tomātiņiem. Tāpat nebija arī pētersīļa zaļumu. Bet tas viss nebūt nemazināja ēdiena lielisko garšu! Ja spinātu būtu vairāk, būtu vēl labāk. Bet iespējams, ka tas tikai man – esmu pārņemta ar spinātiem.

2 komentāri:

  1. nu jau man šī ir kļuvusi par klasiku - vismaz reizi nedēļā 8-)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tiešām fantastisks garšu salikums, es Tevi saprotu :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...