piektdiena, 2011. gada 3. jūnijs

Manas bērnības aukstā zupa jeb aukstā kefīra zupa

Kad biju maza meitene, neko nezināju par auksto zupu ar bietēm, jo mūsmājās tādu negatavoja. Aukstās zupas pamatā bija paniņas, klāt liekot dārzā izaudzēto – gurķus, kartupeļus, redīsus un zaļumus. No veikala labumiem tik vien kā olas un gabaliņš desas. Lai gan paniņas atrast man neizdevās un tās aizstāju ar kefīru, zupai ir bērnu dienu garša.
.
Sastāvdaļas:
1 litrs kefīra
1 garais gurķis
2 ar mizu vārīti kartupeļi
200-300 g vārīta gaļa vai desa
2 cieti vārītas olas
pāris redīsu
zaļumi - dilles, zaļie lociņi
sāls - pēc garšas
Pagatavošana:
Pēc savas gaumes sasmalcina gurķi, gaļu, kartupeļus, olas un redīsus. Sajauc ar kefīru, pievieno sakapātus zaļumus, pēc garšas pieber sāli. Vislabāk baudīt atdzesētu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...