otrdiena, 2011. gada 21. jūnijs

Frikadeļu zupa mūsmāju gaumē

Ar šo zupu ir tā – cik ātri to pagatavo, tik ātri tā tiek apēsta. Zupas pagatavošana pati par sevi ir visvienkāršākā un tādu to noteikti gatavo daudzās mājās, tomēr ir viena atšķirīga lieta, kas šo zupu padara neparastu – pasniedzot tai pievieno gabaliņos sagrieztu marinētu gurķi.
Zupas pagatavošanai nepieciešams:
frikadelēm:
maltā gaļa 200-300 g
1 ola
sāls, pipari
rīvmaize
zupai:
1 litrs buljona /ja nav, var izlīdzēties ar buljona kubiņu/
2 burkāni
2 kartupeļi
marinēti gurķi
Pagatavošana: 
Notīra burkānus un kartupeļus, sagriež gabaliņos, samīca malto gaļu frikadelēm – piesit olu, pievieno sāli, piparus vai citas garšvielas, pieber rīvmaizi /pēc izjūtām/, es vēl pieleju mazliet ūdeni – tad maltās gaļas masa nav tik sausa un ir vieglāk saveidot frikadelītes.
Buljonā liek sagrieztos burkānus, kad tie pusgatavi, pievieno kartupeļus. Kad zupa uzsit burbuli, katliņā liek frikadeles un vāra gatavu. Pēc garšas pieber sāli. Pasniedz ar marinētiem gurķiem, krējumu un zaļumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...