trešdiena, 2011. gada 29. jūnijs

Burkānu salāti ar apelsīnu

Burkāni reiz nu ir dārzeņi, ko ēdam daudz un dažādos ēdienos - zupās, sautējumos, salātos.
2 porcijām šo salātu vajadzīgi 2 lielāki burkāni un 1 apelsīns. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, apelsīnu noloba, sadala daivās un sagriež gabaliņos,  burkānus sajauc ar apelsīna gabaliņiem. Arī sulu, kas iztecējusi, apelsīnu griežot, piejauc salātiem.  Ja apelsīns nav tik salds kā gribētos, salātus var saldināt ar kādu karotīti medus vai cukura. Lai dažādotu, salātiem var pārkaisīt arī kādu sauju grauzdētu saulespuķu sēklu vai lobītu valriekstu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...