pirmdiena, 2011. gada 27. jūnijs

Biezpiena pankūkas

Šīs pankūkas ir mīkstas, gaisīgas un ārkārtīgi garšīgas. Ne par velti vecajās pavārgrāmatās gandrīz visās pankūku receptēs paredzēts mīklai pievienot saputotu olas baltumu. Varbūt tas ir viens no noslēpumiem gardu pankūku pagatavošanā?
Nepieciešams:
biezpiens - 200 g
kefīrs - 400 ml
olas - 2
milti - 1 glāze
cukurs - 2 ēdamkarotes
soda - 1 tējkarote
sāls - 2 šķipsniņas
Pagatavošana:
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, sakuļ tos ar cukuru, pievieno biezpienu un sajauc viendabīgu masu. Kefīru sajauc ar sodu un pielej biezpiena masai, pieber šķipsniņu sāls, iesijā miltus un kārtīgi visu sajauc. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā mīklā. Pannā uzkarsē augu eļļu un cep pankūkas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...