pirmdiena, 2011. gada 6. jūnijs

Biezpiena cepumi ar cukura glazūru

Nepieciešams:
200 g biezpiens
4 ēdamkarotes cukurs
2 olas dzeltenumi
100 g sviests
2 tējkarotes medus
8 ēdamkarotes milti
1 tējkarote cepamais pulveris
glazūrai – 3 ēdamkarotes pūdercukurs


Kā pagatavot:
Kārtīgi samaisa biezpienu ar mīkstu vai izkausētu sviestu, olas dzeltenumiem un cukuru, piejauc medu, iesijā miltus un cepamo pulveri. Sajauc viendabīgu, vijīgu mīklu. To uz galda saveļ desas formā /ja mīkla ļoti līp, pakaisa nedaudz miltus/, sadala gabaliņos /man sanāca – 24/ un ar rokām saveļ bumbiņas, pēc tam tās saplacina. Liek uz plāts, kurai uzklāts cepampapīrs un cep cepeškrāsnī 180C ~20 min. Gatavus cepumus ar visu cepampapīru noņem no plāts un atdzesē. Kamēr tie atdziest, pagatavo glazūru – mazā trauciņā ieber pūdercukuru un pamazām lej klāt ūdeni un maisa, līdz veidojas glazūra pabieza medus konsistencē. Man uz 3 ēdamkarotēm ar kaudzi vajadzēja mazliet vairāk par 2 tējkarotēm ūdens, pašās beigās ūdeni pievienoju pa pilienam. Tomēr, ja glazūra sanāk par šķidru, var piejaukt mazliet pūdercukuru. Kad cepumi atdzisuši, tiem uzklāj glazūru pēc patikšanas – vai nu ar otiņu vienkārši pārsmērē vai ar mazo karotīti veido kādus zīmējumus. Pirms nogaršot, ļauj glazūrai apžūt.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...