svētdiena, 2011. gada 12. jūnijs

Aveņu mērce

Mūsu ģimenes vienai pusei ļoti garšo avenes, otra puse saka - nē un nē. Iemesls gluži vienkāršs – aveņu kauliņi. Ja jau pie vainas nav aveņu garša, kāpēc nepamēģināt atbrīvoties no kauliņiem? Tā radās aveņu mērce bez kauliņiem, kurai pielietojums var būt visplašākais – pārliet pankūkām, saldējuma bumbai vai kādam citam gardumam. Pagatavošana ļoti vienkārša – atkausē saldētas avenes /400 g/ un izberž caur sietu. Aveņu masu liek katliņā, pieber cukuru - kādas 5-6 ēdamkarotes, bet ja patīk saldāks, tad droši vēl pāris ēdamkarotes. Vāra uz mazas uguns ~10 minūtes un nepārtraukti maisa, lai nepiedeg.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...