pirmdiena, 2011. gada 30. maijs

Zemeņu un kivi bole

Lindas lūgums man ir bezmaz vai likums, tad nu te būs viens no veidiem, kā pagatavot boli. Boles variantu ir daudz un dažādi – tā var būt gan ar alkoholu, gan bez tā, tomēr tradicionāli boles pamatā ir vīns, rums vai konjaks, augļi un šampānietis. Un vēl viens diezgan būtisks nosacījums - dzērienam jābūt ledusaukstam, jo bolē nevajadzētu likt ledu, citādi tā kļūs ūdeņaina. Šampānieti pielej pirms pasniegšanas un tad boli vairs nemaisa.
Bolei gan ir viens trūkums – tā ir tik mānīgi garšīga, ka var aizrauties ar tās baudīšanu.
Boles pagatavošanai nepieciešams:
150-200 g zemenes
3 kivi
citrons
1 pudele sausais baltvīns
50 ml baltais rums
2 ēdamkarotes cukurs
2 ēdamkarotes citrona sula
2 ēdamkarotes sīrups (zemeņu, granātu vai cits pēc izvēles)
250 ml sausais sarkanvīns
1 pudele šampānietis
Kā pagatavot:
Zemenes sagriež mazos gabaliņos, kivi notīra, sagriež ripiņās, tās 4 daļās. tāpat sagriež citronu. Traukā, kur gatavos boli, liek sagrieztos augļus, pārlej ar pusi baltvīna, pievieno sīrupu, citrona sulu, cukuru, rumu. Trauku noslēdz un liek ledusskapī uz 1 stundu. Pēc tam pielej atlikušo atdzesēto baltvīnu un sarkanvīnu, ļoti uzmanīgi apmaisa dzērienu.
Speciālos boles kausiņos vai, ja to nav, platās glāzēs līdz pusei lej boli, pielej atdzesētu šampānieti.
Zemeņu un kivi vietā var izmēģināt arī avenes, ananāsu un apelsīnu vai upenes ar aprikozēm. Ja nav svaigu augļu, labs variants ir kompoti – noderēs gan konservētas aprikozes, ananāsi, ķirši, persiki, gan tā sauktais tropu kokteilis.

2 komentāri:

  1. O, jā! Šis būs ar steigu jāpagatavo 8)

    AtbildētDzēst
  2. Sataiījām. Sanāca ļoti labi! Tikai tagad zināsim, ka meloni iekšā likt nevajag- paliek rūgta.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...