otrdiena, 2011. gada 31. maijs

Vasaras karstumā – biešu aukstā zupa ar kefīru

Jau iepriekš zinot, ka šodien gaidāms karstums, dārza darbus steidzu padarīt iespējami agri, bet saules svelmi tāpat izjutu. Karsti arī sunim un kaķim, kuri paslēpušies koku ēnā.
Tādā karstumā īsti pat ēst negribās, bet ar ūdeni visu dienu neizturēsi. Tāpēc ideālais variants ir aukstā zupa. Šoreiz gan tradicionālais variants, kurš vienlaicīgi ir arī visvairāk iecienītais mūsmājās.
Sastāvdaļas:
500 g burciņa marinētās bietes
1 litrs kefīrs
1 garais gurķis
200-300 g vārītā desa (nav obligāti)
2 cieti vārītas olas
zaļie lociņi, dilles
Pagatavošana:
Katlā izlej marinētās bietes ar visu šķidrumu, pielej kefīru un sajauc. Sasmalcina dilles, zaļos lociņus, sagriež desu, gurķus, vārītas olas. Visu jauc kopā un atdzesē ledusskapī. Ja garšo zupa ar asumiņu, iejauc kādu tējkaroti sinepes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...