ceturtdiena, 2011. gada 26. maijs

Kuskuss ar dārzeņiem un vistu

Pēc pirmajiem eksperimentiem ar kuskusu ir skaidrs - tie nebūs pēdējie. Ja neskaita vistas marinēšanu, maltītes pagatavošana aizņēma nepilnu pusstundu un rezultāts lielisks. Dārzeņus var izvēlēties dažādus - atbilstoši sezonai un gaumei, arī pagatavot tos šim ēdienam var vairākos veidos, ne tikai tvaicējot, kā šoreiz to darīju es.
Vajadzīgs:
kuskuss – 1 glāze
dārzeņu buljons – 1 glāze
neliels brokolis
burkāni - 2
jaunie cukurzirņi - sauja
sviests
pētersīļa zaļumi
vistas fileja – 1
terijaki mērce – pāris ēdamkarotes
Pagatavošana:
Vistas fileju apsmērē ar terijaki mērci un atstāj marinēties ~1 stundu. Pēc tam apcep no abām pusēm un sagriež gabaliņos.
Sagatavo dārzeņus – brokoli sadala mazās rozetēs, burkānu sagriež plānās ripās, cukurzirņus pārgriež uz pusēm. Dārzeņus liek tvaicēties ~5 minūtes.
Kuskusu ieber traukā, pārlej ar verdošu buljonu, trauku pārklāj ar foliju un atstāj uz 5 minūtēm. Kad kuskuss uzbriedis, samaisa to ar dakšiņu, kurai uzdurts neliels sviesta gabaliņš.
Sajauc kuskusu ar dārzeņiem, vistas gabaliņiem un sasmalcinātiem pētersīļa zaļumiem. Ja nepieciešams, pieber sāli.
Var arī tā – mazliet olīveļļas kārtīgi sajaukt ar citrona sulu un rīvētu citrona miziņu un pārliet ēdienam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...