pirmdiena, 2011. gada 30. maijs

Garneles spinātos

Garneles garšo daudziem, arī man un maniem mājiniekiem. Garšo gan zupās, gan salātos, gan tāpat vien – iemetot mutē un izbaudot to maigo garšu. Garšo arī spināti. Un ko iegūst, ja savieno divas garšīgas sastāvdaļas? Lielisku uzkodu!
Nepieciešams:
tīģergarneles – 500 g
saldēti spināti – 200 g
sīpols
ķiploks – 3-4 daiviņas
sviests
olīveļļa
drupināts kaltēts čilli
sāls
Pagatavošana:
Spinātus un garneles atlaidina. Spinātus notecina caurdurī un nospiež ūdeni.
Sasmalcina ķiploku un sīpolu. Pannā uzkarsē sviestu, kam mazliet pielieta olīveļļa. Vispirms apcep čilli, pievieno sasmalcinātu sīpolu, kad tas nedaudz apcepies - ķiploku. Liek klāt spinātus, sautē 2-3 minūtes. Pieber sāli. Gatavus pārliek šķīvī.
Pannā liek piciņu sviesta un ātri apcep garneles.
Garneles liek uz spinātiem, sajauc un atstāj kādu laiku, lai savelkas garšas. Bauda kopā ar vīnu un grauzdētu maizi.
Ideja aizgūta no nibbledish.com.

2 komentāri:

  1. Tā kā mums bija svaigi spināti. npolēmām vakardien pagatavot tos ar garnelēm pēc šīs receptes.
    Sanāca ideāli, Jānis sajūsmā :))

    AtbildētDzēst
  2. Jāatzīst, ka arī es esmu sajūsmā. Domāju, ka šī recepte kādu laiku mūsmājās būs topā!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...