piektdiena, 2011. gada 27. maijs

Ar šampinjoniem un spinātiem pildīta paprika

Laikam jau tas ir vispārzināms fakts, ka vispopulārākā un iecienītākā kultivētā sēne ir šampinjoni.
Izrādās, ka šampinjoni ir ne tikai garšīgi, bet arī vērtīgi. Svaigi šampinjoni satur iedarbīgu vielu — tirosināzi, kas stimulē asinsriti. Francūži apgalvo, ka regulāri uzturā lietojot šampinjonus, vismaz trīs reizes samazinās aterosklerozes, infarkta un sirds un asinsvadu slimību risks. Tāpat šampinjonos ir daudz minerālvielu — magnijs, kālijs un fosfors, kas stiprina sirdi, nodrošina muskuļu darbību un paaugstina imunitāti pret infekcijām, mazina patvaļīgu muskuļu saraušanos, krampjus, depresiju, galvassāpes, nogurumu un miegainību. Uzturvērtības ziņā spēj aizstāt gaļu. Tāpēc šoreiz - ar šampinjoniem un spinātiem pildīta paprika.
Nepieciešams:
3 nelielas paprikas
olīveļļa
1 ķiploka daiviņa
200 g šampinjoni
50 g svaigi spināti
200 g saldais krējums
2 olas
šķipsniņa drupināta kaltēta čilli
sāls
Pagatavošana:
Pārgriež piparus un iztīra sēklas. Pannā uzkarsē olīveļļu, ieber sasmalcinātu ķiploku un drupinātu čilli un maisot karsē pāris minūtes. Pieber sagrieztas sēnes un cep 2-3 minūtes. Pievieno sagrieztus spinātus un sautē līdz tie saplok.
Sajauc olas ar saldo krējumu, pieber sāli. Krējuma – olu maisījumā uzmanīgi iejauc sēnes ar spinātiem. Masu pilda piparos. Cep cepeškrāsnī 200˚C 25-30 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...